2017. március 19., vasárnap

Indiai vajas csirke - Murgh Makhani


4 adag:

  • 70 dkg csirkemell
  • 1 nagy doboz görög joghurt (pl. Bakoma)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg friss gyömbér (két ujjnyi)
  • 1 teáskanál cayenne bors
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1+1 teáskanál garam masala
  • 2-3 teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 7 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • friss koriander
  • naan

1. A csirkemellet felkockáztam, összekevertem a görög joghurttal, a reszelt fokhagymával és gyömbérrel, a cayenne borssal, az őrölt korianderrel, az őrölt római köménnyel és 1 teáskanál garam masalával. 1 órán át lefedve állni hagytam. (Nyáron hűtőben, de felhasználás előtt 20 perccel érdemes kivenni.)

2. A csirkemellkockákat villával kiszedegettem a fűszeres joghurtból, az így megmaradt pácot pedig félretettem. A húst egy magasfalú serpenyőben olívaolajon pirítani kezdtem nagy lángon. Egy kicsit fröcskölni fog az elején, szóval óvatosan. Amint kifehéredett a hús, sóztam, ráöntöttem a megmaradt joghurtos pácot, amivel 5-8 perc alatt puhára pároltam, félretettem.

3. Egy másik edényben elkészítettem a paradicsomszószt: a hámozott paradicsomot szétnyomkodtam, a levével együtt, valamint 1-1 teáskanál garam masalával és pirospaprikával 5 percig főztem. Felöntöttem a tejszínnel, felforraltam, levettem a tűzről, majd hozzáadtam a feldarabolt vajat is, amivel addig kevertem, míg felolvadtak a vajkockák.

4. A paradicsomos mártást ráöntöttem a joghurtos csirkemellre, néhány percig összemelegítettem vele, majd friss korianderrel és naannal tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése