2012. november 10., szombat

Őszi egyveleg a tepsiben: cékla, sárgarépa, lilahagyma, fokhagyma és burgonya


Mentás joghurttal.

4 adagnyi:
  • 4 db burgonya
  • 2 fej lilahagyma 
  • 2 nagyobb nyers cékla
  • 3 kisebb sárgarépa
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál őrölt kakukkfű (vagy 2 teáskanál aprított)
  • 1 teáskanál morzsolt zsálya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl fehérbor 
  • 3-4 egész csirkecomb
  • só, bors
  • 1 evőkanál majoranna
  • 1 kis doboz görög joghurt
  • friss menta (2 evőkanálnyi)

1. A zöldségeket meghámoztam, nagyobb darabokra vágtam (a fokhagymákat csak félbe), és összeforgattam a kakukkfűvel, a zsályával, sóval, borssal, az olívaolajjal és a balzsamecettel. Nagyobb tepsiben elegyengettem a keveréket, és ráöntöttem a fehérbort.

2. A csirkecombokat sóval, borssal és majorannával fűszereztem, a zöldségek tetejére tettem, és az egészet alufóliával lefedve előmelegített sütőbe toltam.

3. 160 fokon 1 órán át pároltam, majd 180 fokon fél óra alatt alufólia nélkül megpirítottam a combok bőrét is. 

4. Az apróra vágott mentát elkevertem egy kevés sóval ízesített joghurtban, ebbe lehet mártogatni a pirult zöldségeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése